W 2011 r. Novak Djoković był bohaterem zawodowego tenisa: zdobył 10 tytułów, w tym 3 wielkoszlemowe, pozostając niepokonany przez 43 mecze z rzędu. A przecież niecałe dwa lata wcześniej miał kłopot, by dotrwać do końca turniejów. Jak zawodnik nękany problemami z oddychaniem, różnymi dolegliwościami i kontuzjami nagle stał się numerem 1 na świecie?
Odpowiedź jest zaskakująca: zaczął inaczej jeść. W swojej pierwszej książce Djoković opowiada, jak mimo naznaczonego wojną dzieciństwa osiągnął w tenisie niemal wszystko. Choć uwielbiał pieczywo, makaron i pizzę z rodzinnej restauracji, okazało się, że jego organizm nie trawi pszenicy. Wyeliminowanie z diety glutenu sprawiło, że stał się lżejszy i szybszy, lepiej się czuł i koncentrował. Wkrótce po zmianie jadłospisu, dzięki poprawie kondycji fizycznej i psychicznej spełniły się dwa marzenia tenisisty: wygrał Wimbledon i został światowym numerem 1.
Bazując na własnych doświadczeniach Djoković stworzył plan, dzięki któremu w 14 dni każdy może zmienić swoje ciało, a nawet życie. Tygodniowy jadłospis, rozsądne wskazówki żywieniowe oraz łatwe do przyrządzenia przepisy pomogą chętnym zrzucić zbędne kilogramy. Wybitny tenisista radzi także, jak wyeliminować stres, oraz prezentuje proste ćwiczenia dające energię – te, które sam wykonuje przed każdym meczem.
Premiera 19 lutego 2014 roku, czyli już jutro!